סיכום פעילות 2020
- אגודת אילת
- 14 ביוני 2021
- זמן קריאה 3 דקות
עודכן: 29 בנוב׳ 2022

שנת 2020 היתה שנת הקורונה, שנה בה כל העולם התעסוקתי בארץ ובעולם השתנה באופן פתאומי, הפעילות הכלכלית צומצמה מאד וכמיליון ישראלים נפלטו משוק העבודה. עם זאת היתה צמיחה בפעילותה של האגודה הן בקיום פעילויות הפורומים וההדרכות והן בקיום מיזם יעוץ התנדבותי לטובת המפוטרים.
1. ימי עיון:
התקיימו שני ימי עיון וירטואלים אשר זכו להצלחה רבה הן בהיבט התכנים והן בהיבט הארגון: "יעוץ קריירה בתקופת משבר" "גלים מתנפצים לחדר היעוץ" ימי העיון אורגנו על ידי צוות תכנים בראשותה של ד"ר דליה מורג.
2. מפגשי פורומים אזוריים / וירטואליים:
פורום צפון התכנס 4 פעמים בריכוזה של סיגל לזרוביץ. פורום דרום התכנס 3 פעמים בריכוזה של רונית מילר בחסות מכללת ספיר פורום מרכז – אותרה רכזת חדשה, קרן שחר, שמעוניינת להקים את פורום המרכז.
3. " אילת אצלך בבית" – סדרת הרצאות מקצועיות ב zoom.
התקיימו 12 הרצאות וירטואליות, כאחת לחודש, בהם ניתנה הבמה ליועצים שלנו וכן להרצאות של אנשי מקצוע חיצוניים. לחלק מן ההרצאות היו תוכניות המשך למשל: קורס שיווק עסקי ליועצים עצמאיים שהתקיים ביוני 2020 והועבר על ידי חוה ניסנבוים אגוזי בתשלום מופחת לחברי אגודה.
4. מיזם יעוץ התנדבותי בשיתוף חברת Futuring up
על מנת להתמודד עם הגל העצום של המפוטרים חברנו באפריל 2020 לחברת up Futuring כדי לקדם מיזם התנדבותי בו ניתן למפוטרים גילאי 45+ יעוץ וירטואלי על גבי פלטפורמה דיגיטלית שהחברה פיתחה. היעוץ ניתן בשלשה תחומי חיים: תעסוקה, מצב פיננסי ופנאי.
גייסנו תוך פרק זמן קצר כ 150 יועצים ויועצות אשר התנדבו למתן יעוץ למפוטרי הקורונה, הוכשרו על ידי חברת Futuring Up לתת יעוץ על גבי הפלטפורמה הדיגיטלית. יועצים אלה נתנו יעוץ בהתנדבות מלאה לכ 300 מפוטרים.
5. כתב העת " אדם ועבודה":
א. מערכת כתב העת שודרגה וכיום חברים בה:
ד"ר בני בנימין – עורך ראשי
פרופ. אמריטוס עפרה אשכול נבו
פרופ. איתמר גתי
פרופ. חדוה ברנשטיין ברקוביץ
קרן לוי בוקין
ב. בנובמבר 2020 הופק גיליון מס. 15-16 שעסק במשבר הקורונה והביא מאמרים בקשת רחבה מאוד של עמדות, גישות ייעוץ וטיפול,יוזמות, ואף שירה הקשורים לעולם הייעוץ והתעסוקה.
6. "אילת פותחת דלת"
בסיוע עינב מינה ואלעד ברדס, מנהל הגיוס, נקבע סיור מקצועי ביוני 2020 במפעל סודה סטרים, אך נאלצנו לבטל בשל הקורונה. אנו רואים חשיבות בקיום סיורים במפעלים , אך בהעדר מתנדב.ת לנושא מתקשים לארגן סיורים שכאלה.
7. מיזם חדש – פודקאסט
במחצית 2020 התחלנו בהפעלת פודקאסט חדש בשם: קריירה זה קול הסיפור" בהנחיית חברתנו ענת רונאל מטלון. ב 2020 הועלו ארבעה פרקים. הפרקים מופיעים באתר וניתן לשמוע דרך ספוטיפיי וחלקם אף ביוטיוב.
8. "חקר מוקיר"
בספטמבר 2020 ביצענו תהליך של חקר מוקיר בהנחיית יעל אוספובט, קדמה לכך הקמת ועדת היגוי אשר דנה וגיבשה את התהליך. תהליך החקר עסק בנושא של השפעות מצב הקורונה והשלכותיה על תפקיד היעוץ התעסוקתי ובמילים אחרות דיון בשאלה: מה נדרש מאתנו היועצים כדי לשמור על תפקיד היועץ רלוונטי ואקטואלי?
9. נוכחות ברשת:
העמוד הרשמי של איל"ת - אַיֶלת - האגודה הישראלית ליעוץ תעסוקתי ולפיתוח קריירה https://www.facebook.com/ayellett.aguda
קבוצת פייסבוק – קהילת יעוץ תעסוקתי ופיתוח קריירה (אַיֶלת) בה חברים כ 2200 חברים. https://www.facebook.com/groups/ayellet
נפתחה קבוצת ווטסאפ המיועדת לחברי האגודה. הקבוצה משמשת להעברת מידע והפכה לפורום התייעצות ותורמת לתחושת הלכידות של החברים.
אתר אינטרנט - https://www.ayellet.org.il/
מאחר שאתר האינטרנט הקודם של האגודה הפך בלתי שימושי בעליל, עמלנו זמן רב על תכנון של אתר חדש לאגודה ובחרנו בפלטפורמת ויקס. האתר עלה לאויר בשעה טובה בנובמבר 2020. רוב העבודה המשרדית עברה לאתר, כולל ארועים, אינדקס יועצים, פודקאסט, אדם ועבודה ועוד. עדיין אנחנו עובדים על תיקונים ושיפורים. בעיה מרכזית אחת היא באינטרקציה עם קהל היועצים. חלק מהדואר שאנו שולחים אינו מגיע לתיבת הדואר הראשית ונדרשת פעולה יזומה מצד נמענים.
התעבורה באתר טובה. מדי חודש יש כ 5000 כניסות לאתר והשלב הבא בתכנית היא לפתוח ערוץ למחפשי עבודה, מותנה בכך שנמצא מתנדבים לנושא.
10. חברות באגודה:
מספר החברים גדל בהתמדה. ב 2020 הצטרפו לאגודה 45 חברים חדשים. ניכר שגם מספרם של הפעילים באגודה גדל.
כל פעילות האגודה מתבססת על קבוצת פעילים אשר עושים עבודתם בהתנדבות מלאה.
הכנת הדו"ח: רבקה טובי – ראש תחום אסטרטגיה.
Comments